Meest gelezen

8 reacties

Jammer dat er zoveel vacatures zijn voor jongere misschien eens verder kijken naar oudere werknemers daar lopen er genoeg van die een passende functie willen in de fin.sector.

Dhr. Steenwinkel

En allemaal op zoek naar een appartement van 3 ton, zo groot als een schoenendoos, in Control City Amsterdam!
Binnenkort staan de files de stad uit!

w Fleuren

Een heel vreemd fenomeen: De arbeidsmarkt is heel krap, maar over 5-10 jaar zijn accountants een obsolete beroepsgroep. Werkgevers hebben dus veel moeite om goede werknemers vinden terwijl zij deze binnen afzienbare tijd niet meer nodig hebben

Dhr. de Bree

@Steenwinkel zeker maar gezien de eerdere daling van lonen in deze sector (-40%) is de stijging van 17% (vanuit 60%) mager. Weinig ervaren krachten kunnen/willen op deze vacatures worden geplaatst.

Frank Komproe

Eens met Dhr de Bree. Technologische ontwikkelingen zorgen er inderdaad voor dat, juist in de audit gerelateerde hoek er minder werk zal zijn. Door nu vooral het jonge potentieel proberen binnen te halen ipv ouderen, creëer je meteen weer het volgende toekomstige probleem...

Dhr. Bril

Dat er over 5-10 jaar geen accountants meer nodig zijn roept men al 20 jaar. Natuurlijk zal er veel veranderen, maar dat geldt niet alleen voor accountants. Zo lang de accountant haar vertrouwensfunctie kan blijven uitoefenen ten aanzien van het maatschappelijk verkeer is er in theorie werk voor de accountant. Dat accountants over 5-10 jaar een 'obsolete beroepsgroep' zijn lijkt me erg sterk.

Dhr. Bosveld

Uniformering van werkwijze zal bepaalde handelingen wegnemen, accountancy 4.0, zeg maar.

Echter..... de roep om regulering en toezicht en de wil om vooral compliant te zijn cq niet verwijtbaar te zijn van de stalmeesters zal de keurmeesters nog geruime tijd verzekeren van "passend werk".

Dhr. Vervoorn

Heer de Bree en heer Bril, met alle respect, maar da's koffiedikkijken. Werkgevers hebben te maken met de realiteit, er is nu en in de nabije toekomst vraag naar financiële specialisten en die vraag lijkt de komende jaren niet af te nemen. En tuurlijk, de automatisering maakt het controle werk minder arbeidsintensief, maar automatisering schept ook weer nieuwe controle mogelijkheden. Met het groeien van de risico-aversie in de samenleving zal de behoefte aan controle niet minder worden, integendeel.

De kunst is om relevant te blijven, dat geldt niet alleen voor accountants maar voor alle beroepen. Alert blijven op veranderingen, tijdig bijscholen en niet wachten tot je beroep 'irrelevant' is geworden.

Dhr. Zwakenberg

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.