• Mijn nieuws
    • Net binnen
      • Overzicht
      • Nationaal
      • Internationaal
      • Analyse
      • Rente en valuta
      • Grondstoffen
      • Derivaten
      • Beleggingsfondsen
      • Indices
      • Obligaties
    • Krant
    • Podcasts

      • SECTIES

      • Economie
      • Politiek
      • Bedrijfsleven
      • Financiële markten
      • Samenleving
      • Tech & Innovatie
      • Opinie

    • FD PERSOONLIJK
  • Home
  • Mijn nieuws
  • Net binnen
    • Overzicht
    • Nationaal
    • Internationaal
    • Analyse
    • Rente en valuta
    • Grondstoffen
    • Derivaten
    • Beleggingsfondsen
    • Indices
    • Obligaties
  • Krant
  • Podcasts
  • Abonneren
    • Abonneren Inloggen

      Service & Contact
Close sub menu
Close sub menu
Nieuws in Beeld • 21 dec '18 12:15

Hert populairst op kerstmenu van restaurants

Gaby de Groot Anne Mels
Gaby de Groot Anne Mels

Zelf urenlang in de keuken staan om een heel kerstdiner op tafel te zetten of toch maar een restaurant boeken? Veel mensen kiezen voor het laatste en laten zich een speciaal kerstdiner opdienen. Grote kans dat hert op het menu staat. Uit onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners blijkt dat hert met kerst bij 45% van de restaurants als hoofdgerecht op de kaart staat. In het zuiden van het land is dit zelfs 60%. Dit ondanks de ophef dit jaar over het afschieten van herten in onder meer de Oostvaardersplassen.

Van Spronsen heeft de kerstmenu's bekeken van 400 restaurants in Nederland en vergeleken met een eerder onderzoek in 2009. Hert was toen ook al het populairste hoofdgerecht op het kerstmenu. Maar tournedos en haas zijn tien jaar later in populariteit ingehaald door kabeljauw en eend. Ganzenlever is bijna geheel van de menukaart verdwenen.

De gemiddelde prijs voor een vijfgangendiner in een restaurant komt dit jaar uit op € 61 per persoon. In het noorden van het land zijn gasten met € 54 een stuk goedkoper uit dan in het zuiden. Daar kost een kerstmenu van vijf gangen gemiddeld € 65.

Opvallend is dat een vijfgangendiner met kerst de afgelopen tien jaar goedkoper is geworden, als rekening wordt gehouden met de inflatie. In 2009 was de prijs voor een kerstdiner gemiddeld € 56. Gecorrigeerd voor inflatie zou zo'n diner dit jaar meer dan € 63 moeten kosten in plaats van de huidige € 61.

.

Laatste nieuws

17:34 Odey Asset Management stuurt oprichter weg vanwege grensoverschrijdend gedrag 12:50 'Verkenners formatie zagen Omtzigt van begin af aan al als een probleem' 10:21 'Daders aanval op Nord Stream-pijpleidingen gebruikten Polen als uitvalsbasis' 05:00 De week voorbij: De vraag is of ChatGPT dit beter had gekund 04:00 Personalia 10-6-2023
Lees al het laatste nieuws image/svg+xml

Meer ondernemen

7 min leestijd • Achtergrond

Unilever: 'Critici vinden ons te woke; toch kunnen wij winnen'

5 min leestijd

Moet het nieuwe kantoor er wel komen nu iedereen wil thuiswerken?

4 min leestijd

'Snel extra steun nodig voor groene waterstof'

3 min leestijd

Fusie- en overnamemarkt gaat richting $4000 mrd


  • FD Redactie
    FD Gazellen
    FD Henri Sijthoff Prijs
    Werken bij FD
    Colofon
  • Algemene voorwaarden
    Privacy
    Cookies
    Copyright
    Responsible disclosure
  • Service & contact
    Account aanmaken
    Hulp bij inloggen
    Mijn FD
    Adverteren
  • Abonnementen
    Groepslicenties
    Nieuwsbrieven
    Podcasts
    FD App
  • Vacatures
  • FD Mediagroep
    BNR Nieuwsradio
    Company.info
    Energeia
    Pensioen Pro
    Impact Investor
    Investment Officer
image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml
 |   | 
© 2023 Het Financieele Dagblad B.V. – alle rechten voorbehouden.
KVK-nummer: 33176422
BTW-nummer: NL006407122B01