Meest gelezen

6 reacties

Erg disruptief zijn ze dus kennelijk niet. Ze willen gewoon gepamperd worden. Maar daar tuinen die "rijke" babyboomers niet in. zij waren echt disruptief.

Dhr. Mastenbroek

Het grote punt is dat kredietbehoefte en risicodekking te vaak gestapeld worden.
Goedkoop krediet bij een hoog risico is er niet. Dan valt de businesscase onder het krediet namelijk weg. De enige die verstand heeft van het betreffende risico is de disrupter zelf.
Bij geloofwaardig, effectief risicomanagement kan krediet geen probleem zijn.
Dat is dus een ander verhaal dan het voorfinancieren van groei. Gezonde groei kan wel kapitaal opslurpen maar hoeft niet per definitie een hoog risico te vertegenwoordigen.
Een goede manier van risico managen is dit te spreiden over verschillende partijen. Hoe kleiner de pijn, hoe minder erg als die optreedt.

Het komt ook nog teveel voor dat in de relatie tussen klant en leverancier nog teveel wantrouwen zit. Beide partijen beginnen assertief met veel te eenzijdige voorwaarden, maar kunnen daardoor niet gemakkelijk het gezamenlijk belang vinden. Het risico is dan groot, financiering komt niet van de grond en de deal gaat niet door.

Dhr. Ambagtsheer

Tjonge meneer Mastenbroek, wat een negatieve reactie. Ik ken genoeg startups die werken en proberen zelf hun startup te financieren. Dat is toch ontzettend leuk? Eerlijk gezegd hebben deze jonge enthousiaste ondernemers mij zo aangestoken, dat ikzelf ook weer net een nieuwe 'startup' ben begonnen. Ik heb echter al jaren een succesvol bedrijf, dus ik heb het geluk dat ik mijzelf kan financieren. Ook voel ik mij aangesproken door alle berichtgeving over gehandicapten, vluchtelingen en andere mensen die tamelijk kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Ik zet nu in op een nieuwe startup die voorziet in werkgelegenheid voor, hoop ik , zoveel mogelijk mensen. Ik doe dit samen met andere 60 plussers (vrouwen). Er zijn veel meer vrouwen actief en succesvol, waar dit kabinet kennelijk geen weet van heeft getuige het 'vrouwenquotum'. Dit vrouwenquotum spreekt ons absoluut niet aan en suggereert dat in NL vrouwen nog steeds op achterstand staan. Dat is onzinnig en niet waar. Vrouwen hebben hier alle kansen, jong en oud.

Mevr. Gerritsen

@Mevr. Smits:U bevestigt precies wat ik bedoel. de babyboomers -waar u ook kennelijk toe behoort- deden/doen het zelf zonder te zeuren over hulp, disruptief, crowd funding of wat dan ook.

Dhr. Mastenbroek

Kom op! Wij zijn echt geen betere mensen dan de jonge generatie die zich nu op het op het ondernemers pad begeeft. En ik schreef ook: 'ik ken genoeg start ups die zelf allerlei baantjes aannemen om hun droom te kunnen verwezenlijken'. Maar ik moet toegeven, om jezelf op de markt te zetten is een hele kostbare zaak. Een kleine postercampagne in NL komt al gauw op 35.000,- euro. Dat verdien je nu eenmaal niet met bijbaantjes. Die nieuwe start ups, hebben wel degelijk begeleiding nodig en mensen die erin geloven en willen ondersteunen.

Mevr. Gerritsen

PS, u moet toch zelf ook zien dat de economie zich richting afgrond begeeft? Ruim baan voor elk nieuw initiatief dat leidt tot werkgelegenheid en vooruitgang. Het is heel erg voor taxichauffeurs, maar door Uber, hebben 2 x zoveel mensen een inkomen. Door airbandb zo'n 20.000. Dat is nog eens werkgelegenheid! In een gemiddeld Amsterdam's hotel werken 4 schoonmakers en 2 receptionisten die ook nog vaak uit het buitenland worden gehaald.

Mevr. Gerritsen

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.