Meest gelezen

6 reacties

Ik zie het in ons eigen bedrijf jongeren moeten daar in kunnen stromen om zich al werkend het vak eigen te maken, helaas worden ze op dit moment zo duur dat die tijd ze niet gegund wordt. Ze moeten door Minister Asscher nu direct rendabel zijn voor het bedrijf. Het is nu te duur om op te leiden.
Helaas is dit ook al het geval met mensen in dienst nemen hier zit door de nieuwe regelingen zoveel risico in voor de werkgever dat de meesten zich eerst 10 x bedenken voor ze iemand aannemen.

Dhr. Blom

Beste cartoon in een lange tijd!

w Fleuren

Veel werk voor doeners is door kapitalisme, strenge Europese regels en globalisering verdwenen naar de goedkoopste en ongeregelde landen. Als waarachtige golems dit werk terug willen halen dan kunnen ze de grenzen sluiten voor goedkope spulletjes. Dat is natuurlijk niet zo leuk voor die doeners in China (zullen die dan lastig worden ?). Er moet dus meer geld naar activiteiten voor doeners bijv. sport/ helicoptergeld Anders worden ze gedeprimeerd of lastig/ vervelend voor de waarachtige golems. Zie de una bomber theory/ de zonnekoning in Frankrijk. Er zal nooit voldoende werk zijn voor alle doeners op de wereld want er komen steeds meer doeners waardoor het steeds sneller lonend zal zijn om ergens op de wereld 1 hele gespecialiseerde fabriek neer te zetten voor spullen die voorheen door miljoenen doeners gemaakt werden. Omdat toenemende efficientie tot steeds meer doeners leidt zou je kunnen stellen dat het milieu gebaat is bij grote inefficientie. Vroeger waren er immers geen fabrieken en minder mensen (maar relatief meer doeners). Dat pleit voor het sluiten van de grenzen. Voer zoveel mogelijk grenzen in (dus ook op internet, kennis niet meer delen, bibliotheken afgrenzen) en iedereen gaat weer doen.

Dhr. Wittebrood

Ben het volledig met de heer Blom eens. Een kortzichtige maatregel ingevoerd om een, zich niet aan de huidige tijd, aanpassende organisatie (FNV) in leven te houden.

Asscher en FNV hebben niets geleerd van de invoering van het minimum jeugdloon in de jaren 70.
Toen werden alle opleidingen verlengd om de werkeloosheid omlaag te krijgen.
Bedrijfsscholen werden bij bosjes gesloten omdat het te duur werd. Sinds dien is er een grote jeugdwerkeloosheid.

De linkse politiek heeft ook toen kortzichtig gehandeld en gefaald.

Dit maakt lager opgeleiden kansloos op de arbeidsmarkt, die door het wakker worden van Azie en binnenkort ook Latijns Amerika worden weggekonkurreerd.

H.J.H. Valk

probleem is, dat de huur ook niet met 20% verlaagd wordt omdat je nog geen 23 bent. Ik ben op mijn 18e een eigen zaak begonnen, omdat ik ook niet accoord was met 5 euro per uur in die tijd. Toen ging ik 15 euro per uur vragen om een fiets te repareren en werden alle concurenten weer boos omdat ik zwaar onder het gemiddelde werkplaats tarief van 30/35,-- euro ging zitten. Maar ik had netto wel dubbel zoveel inkomen als wanneer ik bij 1 van die concurenten in dienst zou gaan.

Vanuit werkgevers oogpunt snap ik bovenstaande statement wel, maar ik kan me ook voorstellen dat een21 jarige, die op zich zelf woont, niet rond kan komen van 6 a 7 euro per uur.

Ing. J. Kamphof

Paul Haarhuis ziet het goed, hiermee zijn jongeren absoluut niet geholpen. En we zitten straks met de situatie dat laagopgeleide jongeren graag willen werken, ook voor een laag tarief, werkgevers ook werk voor ze hebben, maar ze niet kunnen inhuren omdat het domweg te duur wordt.

Het zwartwerk circuit is dan heel aanlokkelijk, maar dat moeten we juist zien te voorkomen.

Werk is voor jongeren veel belangrijker dan een goed salaris, dat komt later wel, als de werkervaring er is. Geef ze nu eerst de kans om aan het werk te gaan, mochten ze aan het eind van de maand dramatisch te kort komen, dan kunnen we altijd nog zien hoe dat bijgepast wordt.

Dhr. Zwakenberg

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.