Meest gelezen

1 reactie

De AFM en het NBA bestuur praten en werken geheel langs elkaar heen :

De AFM richt de aandacht uitsluitend op de inhoud van de controle dossiers , die volgens een aanvechtbare steekproef uit de populatie worden getrokken.

Het NBA bestuur heeft in 2014 middels een werkgroep "Toekomst accountantsberoep" 53 maatregelen aanbevolen die met gejuich zijn ontvangen.,maar toen volgde paniekvoetbal:
Het voorstel de bestuursstructuur van de NBA volledig ondersteboven te keren viel niet in goede aarde en moest in december 2016 worden uitgesteld.
Hoofdpunten : aantal bestuursleden vermindert van 13 naar 5 registeraccountants plus een toevoeging van 2 niet-accountants.
Twee nieuwe organen als doekje voor het bloeden: Een ledenraad die alleen mag adviseren en een Maatschappelijk forum voor de stakehouders.

En om de verhoging van kwaliteit van de dossiers te waarborgen,moeten alle accountants een EED afleggen. Alweer een schaamlapje voor het maatschappelijk verkeer,

Zo kan het spelletje NBA-AFM nog jaren voortduren. Voorlopig is het 2-0 voor de AFM en de bal voor het derde goal ligt op de penaltystip

Dhr. Mock

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.

Inloggen