Meest gelezen

6 reacties

Een Europa dat uitgaat van diversiteit en ruimte laat voor verschillende culturen en opvattingen lijkt mij idd beter dan een centralistische eenheidsworst die vanuit Brussel over Europa wordt verspreid en waar niemand zich echt in herkend.

Drs. C. van Winkoop

Wat begon als een gezondheidscrisis: welnu terwijl mede Europeanen die in Italie met tranen in de ogen het werk
niet meet aan kon gingen de artsen in Nederland en Duitsland nog vrolijk op wintersport. Ik ben ben geen virus kenner, doe me ook niet voor “alsof ik het ben” zoals vele figuren tegenwoordig maar virussen hebben voor zover ik het kan inschatten weinig met landsgrenzen. De gezondheids crisis zoals de auteur het noemt had Europees aangepakt moeten worden.

T. Schouten

Een gemeenschappelijke Europese markt is het maximaal haalbare. Daar is in de eerste 40 jaar van Europa ook weinig discussie voor nodig geweest. Alle andere politieke ambities zijn gedoemd te mislukken. Er is de laatste 20 jaar bijna geen wens tot politieke integratie onder de 27 landen. En er is geen reele mogelijkheid tot het afdwingen van poitieke plooibaarheid. Begin dan ook niet aan een Europese politieke unie. Houd het eenvoudig.

A.L.A. Nieuwe Weme

Goed geschreven essay met een conclusie die mij in ieder geval wel aanspreekt.

A. van Vugt

Terug naar de roots van dit oorspronkelijke verdrag en schrap politiek uit de opzet. Gebleken is dat de 'leiders' en hun onderknuppels zich niet kunnen inhouden om hun onzinnige regelgeving aan lidstaten op te dringen met als trieste koplopers klimaat en immigratie. Met beiden gaat het niet veel beter sinds de EU er een sturende vinger oplegde. Het is en blijft een samenwerkingsverband. Niets meer en zeker niets minder

P. van der Linden

Ooit opgepikt via een artikel in deze krant:

"Europa produceert langzaam, maar altijd het juiste leiderschap wat op dat moment nodig is."

Anonieme Amerikaanse diplomaat

T.J. Soetens

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.