2 reacties

De burger heeft geen behoefte aan grootse woorden die gepaard zal gaan met een deken van controle en bemoeienis. Ga eerst maar eens praktisch aan de gang met laag hangend fruit. Vooralsnog verbreekt mijn gsm verbinding als de ik de grens overrijd en is het een flink gedoe om met de trein van rechtsboven naar links onder in de EU te reizen met de trein.

T. Schouten

De Europese landen en Europa zelf zijn na de laatste oorlog in de klassieke fuik gelopen van schulden maken om problemen uit te stellen, en om die schulden vervolgens te verdelen over iedereen, over een lange(re) periode.
Langzamerhand worden de groepen aan de onderkant die geen lastenverzwaringen meer kunnen dragen steeds groter; het is vaker een van de stenen onderaan het kaartenhuis die uiteindelijk los schieten of bezwijken.
Europa begint steeds meer op een zwerm bijen aan een tak te lijken; het voorstel om met meer aan dezelfde tak (de draagkracht van burgers en bedrijven) te gaan hangen kan niet voorkomen dat het systeem uiteindelijk kan en zal bezwijken, behalve als de behoefte aan het omslaan van tegenvallers wordt verminderd.

G.J. Koogh

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.