De misdaadhelden van Bangladesh

Bontgekleurd filmgeweld helpt Bengaalse bioscoopgangers even te ontsnappen aan de echte moord en doodslag. Fotograaf Sarker Protick eert de Bengaalse gangsterfilm.

Lees meer

Sieg Maandag, kunst na Bergen Belsen

Hij werd zijns ondanks beroemd door één foto: de foto die George Rodger van hem nam na de bevrijding van concentratiekamp Bergen-Belsen. De zevenjarige Sieg loopt, zijn gezicht licht afgewend, langs een eindeloze rij lijken in de berm. Als kunstenaar zou hij later vele gezichten schilderen.

Lees meer

‘Weg met Zwarte Piet, graag, maar alsjeblieft niet weg met zwarte humor’

Humoristen worden wel vaker de mond gesnoerd, niet alleen vanwege een profeet met lange tenen. Ver doorgevoerde politieke correctheid dreigt humor als wapen tegen racisme nu de nek om te draaien

Lees meer

De thuiswerker verdient een goede thuislunch

Die boterham achter de laptop of die beker Cup-a-Soup tijdens een onlinevergadering: gewoon niet meer doen. Hilary Akers werkt al jaren thuis en weet als geen ander hoe je een voedzame en lekkere lunch maakt.

Lees meer

Dragon’s Den-jurylid Pieter Schoen: ‘Mijn hele leven is een wedstrijdje geweest’

Op school zat hij al in de handel. Later zette Pieter Schoen de Nederlandse Energie Maatschappij op, dat met omstreden verkoopmethoden klanten trok. Nu is hij investeerder en jurylid op tv.

Lees meer

Aan de wandel in je eigen buurt

Menigeen die tijdens de intelligente lockdown kort of lang de benen strekte, bezag de eigen omgeving ineens met andere ogen. Los van de gebruikelijke ankerpunten als musea, theaters en horeca gingen we dolen. Waarom voelde dat eigenlijk zo goed, vraagt reisjournalist Jurriaan Teulings zich af.

Lees meer

Zus van Eveline Aendekerk: ‘Eef pakt graag het licht’

Wendy Aendekerk over haar zus, Eveline Aendekerk, directeur van het CPNB, marketingbureau van de Nederlandse boekenbranche.

Lees meer

Grachtenpand met het mooiste uitzicht van Groningen

Iedere week bespreekt FD Persoonlijk een woning die op zoek is naar een nieuwe eigenaar. Een huis voor een groot gezin in Groningen, met heerlijk uitzicht op de Diepenring.

Lees meer