FD Persoonlijk en Futures even samen

Deze zomer bundelen FD Persoonlijk en FD Futures hun krachten. Ze verschijnen gedurende vijf weken als gezamenlijke uitgave: Reset.

Lees meer

‘Ik ben nogal kat-uit-de-boomkijkerig’

Van het American Hotel in Amsterdam maakte hij een Hard Rock Hotel. Tot veler afschuw. Directeur Léon Dijkstra legt het uit. 'De hele raad van commissarissen dacht: die gast spoort niet.'

Lees meer

Een zomer lang lezen

Welke boeken gaan er deze vakantie mee op reis? Of de achtertuin in of het balkon op? Hier zijn acht aanraders uit de berg van boeken die dit jaar is verschenen.

Lees meer

Tien dagen op een matje zitten

Stilteretraites waarin de eeuwenoude Vipassana-meditatietechniek wordt onderwezen, genieten mede dankzij de productiviteitsgoeroes van Silicon Valley een groeiende populariteit.

Lees meer

Overweldigende natuur

De natuur is de leermeester van de kunst, luidt de bekende Latijnse spreuk. Maar kunnen kunstenaars omgekeerd ook ons begrip van de natuur vergroten?

Lees meer

Zeg je koelkast of ijskast? Dessert of toetje?

Wat is het verschil? Dat is er niet: beide woorden verwijzen naar hetzelfde ding. Toch zou journalist Maud Beucker Andreae nooit koelkast zeggen. Ze legt graag uit waarom.

Lees meer

Goede relatie? Ga in therapie

Vrijwel alles heeft onderhoud nodig in het leven. Toch verwachten we van onze relatie dat die vanzelf goed loopt. Met een relatie-apk haal je de pijnpunten én de goede dingen naar boven.

Lees meer

Overnachting in een designbunker

Aan de Nederlandse kust staan vele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. In Hoek van Holland krijgt een aantal een tweede leven, bijvoorbeeld als luxe (!) slaapplek.

Lees meer