Vaderschap na de dood van mamma

Hoe is het als je altijd alleen voor je kind moet zorgen omdat je (ex-)partner is overleden? Vaders vertellen over hun ervaringen. ‘Een alleenstaande vader krijgt makkelijker applaus dan een alleenstaande moeder.’

Lees meer

Echte fotografen op Instagram

Wat doen ‘echte’ fotografen en kunstenaars met het medium Instagram? Om die vraag draait het deze winter in Huis Marseille. Het fotomuseum presenteert werk van acht fotografen die zeer actief zijn op Instagram.

Lees meer

Kunstenaars in de bres voor het bos

Hoewel de boom al eeuwen aanwezig is in de kunst, stond hij nooit eerder zo op de voorgrond. Tegelijkertijd verschuift zijn rol door de klimaatverandering. Deze winter richten verschillende tentoonstellingen de schijnwerper op de boom.

Lees meer

De man achter meditatie-app Headspace kan moeilijk genieten van zijn succes dit jaar

Andy Puddicombe is medeoprichter én stem van Headspace. Hij leert via de gelijknamige app miljoenen mensen mediteren. Sinds de coronapandemie stromen de gebruikers toe. ‘Het is lastig om dat te vieren als je kijkt naar de oorzaak van onze groei.’

Lees meer

Als je partner ook je thuiscollega is

Al een klein jaar werken we thuis. Met de collega’s op afstand, maar met de partner dichtbij. Wat doet dat met je relatie? Hoe voorkom je irritaties en sleur?

Lees meer