Maak een bijenparadijs

Hoe maak je van je tuin een sterrenrestaurant voor bijen en vlinders? Met veel bloemen en door de boel een beetje te laten versloffen. Als je het slim aanpakt, hebben de insecten veel te eten en jij zelf ook.

Lees meer

Robots in de literatuur

Robots worden steeds levensechter. Dat levert fascinerende romans op, met prangende vragen. Kun je een robot vermoorden?

Lees meer

Terreur van compliance

De vorige crisis heeft een keur aan regels opgeleverd voor banken. Deze nieuwe crisis is een goed moment om weer over ethiek na te denken meent predikant Joost Röselaers. .

Lees meer

Het gesprek van je leven: Elnathan Prinsen

Welk gesprek zette je aan het denken of in beweging? In de serie ‘Het gesprek van je leven’ deze keer psychiater Elnathan Prinsen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Het was

Lees meer

Het vrolijke tegengif van kunstenaar Nico Krijno

De lockdown veroorzaakt angst en stress, maar sommige kunstenaars worden juist gestimuleerd door de eenzaamheid van gedwongen isolatie. Zoals Zuid-Afrikaan Nico Krijno.

Lees meer

Geruzie over geld

Je partner geeft bakken geld uit aan een te dure auto en luxe etentjes. Of is juist zo krenterig dat je je er bijna voor schaamt. Hoe voorkom je dat geld een splijtzwam wordt in je relatie?

Lees meer

Drie pioniers over hun gemiste kans

Ze hadden een briljant idee, maar door pech, naïviteit of geldgebrek ging het mis, waarna een ander rijk werd met een vergelijkbaar idee. ‘Het doet inmiddels geen pijn meer hoe succesvol Google is.’

Lees meer

‘Tatum is helemaal niet zo’n onstuimig type als ze op tv neerzette’

Dokus Dagelet, eigenaar van Dagelet Sport, is de oudere zus van Tatum Dagelet, actrice en presentatrice van onder andere het tv-programma ‘Van Vader naar Moeder’, over scheiden.

Lees meer