Thuis op de set

Fotograaf Samantha Johnston maakte honderden stillevens met antieke objecten. Door die zorgvuldig te arrangeren en te belichten, voert ze de kijker mee naar een wereld vol romantiek en nostalgie.

Lees meer

Doe eens lekker uiïg

Ach, wat houdt Hilary Akers van uien. Ze eet ze het liefst elke dag. De uienarmoede in de schappen van Nederlandse winkels vindt ze daarom onbegrijpelijk: er zijn zoveel heerlijke rassen.

Lees meer

Bestand tegen de elementen

Het veranderende klimaat leidt tot extremer weer en dat vraagt om een ander type huis. Dus zijn de woonwijken van de toekomst duurzaam en, als het even kan, ook klimaatadaptief.

Lees meer

Goede vriend over Klaas Dijkhoff: ‘Hij is intellectueel onstuimig’

Tim Versnel, gemeenteraadslid in Rotterdam, over zijn politieke vriend Klaas Dijkhoff, voormalig fractievoorzitter van de VVD.

Lees meer

Mogen biculturele vrouwen echt meedoen in Nederland?

Mondige biculturele vrouwen die kritiek uiten op de Nederlandse cultuur, daar zijn de meeste Nederlanders niet zo van gediend, merkt columnist Yesim Candan.

Lees meer

Kartonnen kunst: verpakking wordt inhoud

Met karton worden kunstwerken ingepakt. Maar het goedkope, handzame en recyclebare materiaal is ook geschikt voor het maken van kunst, zo ontdekten hedendaagse kunstenaars.

Lees meer

Een villa met kas in Westland

Iedere week bespreekt FD Persoonlijk een woning die op zoek is naar een nieuwe eigenaar. ‘We kwamen hier voor onze rust, tussen de kassen.’

Lees meer

Ondernemer Michel Perridon: ‘Geld is pas van jou als je het uitgeeft’

Ondernemer Michel Perridon is sinds hij zijn bedrijf heeft verkocht bezig met het vormgeven van zijn nalatenschap aan de stad waar hij zoveel van houdt: Rotterdam.

Lees meer