De erfenis van Hans van Manen

Vorig jaar schonken choreograaf Hans van Manen en zijn partner, Henk van Dijk, hun verzameling foto’s van Robert Mapplethorpe aan het Rijksmuseum. Daar volgde een onverwachte kettingreactie op. Andere verzamelaars van de Amerikaanse fotograaf schenken hun collecties nu ook aan het museum.

Lees meer

Explosieve wijnen

Hilary Akers was zich er niet van bewust, maar ze blijkt wijnen van vulkanische bodems opvallend vaak erg lekker te vinden. Want die zijn uitgesproken en wat hartig van smaak. Dit zijn haar favorieten.

Lees meer

In het slop: de legendarische Berlijnse muziekscene

Berlijn heeft door zijn historie een eigenwijze muzikale erfenis. De stad heeft een bloeiende culturele scene en slaapt nooit. Althans, in normale tijden. Het coronavirus heeft de eeuwige beat doen verstommen.

Lees meer

Documentairemaker Renzo Martens: ‘Ik geloof in delen; gelijke kansen voor iedereen

Nederlander Renzo Martens staat internationaal bekend als controversiële documentairemaker. Hij maakte een film over armoede als verdienmodel voor een land als Congo. Onlangs verscheen ‘White Cube’.

Lees meer

Auw! Leer beter omgaan met afwijzingen

De goeroes zitten ernaast. Je kunt niet leren om afwijzingen niet te voelen. Je kunt wel leren de pijn waarmee ze gepaard gaan te accepteren, ondervond auteur Andrew Dasselaar.

Lees meer

Hoe ga je om met psychische problemen op het werk?

Bijna de helft van de Nederlanders krijgt last van een psychische aandoening. Daarmee is het ook een probleem op het werk. Moet je daar nou wel of niet open over zijn? En hoe pak je dat aan?

Lees meer

Oude horloges opnieuw uitgebracht

Horlogemerken geven regelmatig oude modellen opnieuw uit. Als liefhebber stelt je dat voor een dilemma. Want kies je voor nieuw of ga je op zoek naar het origineel?

Lees meer