Ondernemer Hyen Yeu: ‘Voor Koreanen is hun huid het belangrijkste’

Hyun Yeu (46) opende in coronatijd een winkel met Koreaanse beautyproducten in Amsterdam. ‘Juist nu heb je kansen om te ondernemen.’

Lees meer

Wonen volgens Vincent Van Duysen

De serene en heldere stijl van Vincent Van Duysen spreekt uiteenlopende beroemdheden aan, zoals Julianne Moore en Kim Kardashian. Maar ook in Antwerpen, waar hij woont en werkt, richt hij gebouwen in. Een van die huizen is C Penthouse. Van Duysen leidt ons rond.

Lees meer

Kunstenaar Daniel Arsham: ‘Ik combineer verleden, heden en toekomst’

Kunstenaar Daniel Arsham maakt van verval een succes. Zijn werk wordt geëxposeerd bij galeries in São Paulo, Amsterdam en Tokio. Grote modenamen, van Dior tot Ronnie Fieg, willen met hem samenwerken.

Lees meer

De betekenis van fotograaf Rutger Geerling voor Tiësto tot Martin Garrix

Dancefotograaf Rutger Geerling legde sinds 1995 alle grote dj’s ter wereld vast en maakte de opkomst van dance als insider mee. Dit najaar hangt zijn werk in het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht, ter ere van zijn 25-jarig jubileum.

Lees meer

Travestie is een trend en op veel terreinen

Het fenomeen drag is hip. Mannen die zich kleden als vrouwelijke showgirls in vol ornaat zagen we al op tv en in de mode. Nu duiken ook drag-elementen op in de cosmetica, de muziek én het taalgebruik. De kunstvorm, bekend om de veren en de dikke laag make-up, lijkt uit het nachtclubcircuit te zijn gekropen.

Lees meer

Kan de oerman de mensheid redden?

Hij leefde 25 jaar uit een rugzakje en legde ontelbare kilometers af, tot in de grimmigste uithoeken van de wereld. Hij overleefde de Surinaamse­ jungle op ingewanden van een zelfgeschoten bosvarken. En hij heeft driemaal de dood in de ogen gekeken. Auteur Rob Hammink moest en zou zijn mannelijkheid bewijzen door gevaren op te zoeken.

Lees meer

Straatfotograaf maakt nu mode

Tommy Ton maakte naam als straatfotograaf. Hij legde alles en iedereen vast rond de modeweken. Nu ontwerpt hij zelf voor het merk Deveaux New York. ‘Ik probeer de markt te begrijpen.’

Lees meer

Mannen, laat die grijze haren grijs

Mannen die hun grijze haar kleuren zijn er volop, weet FD Persoonlijk-medewerker Coen Wulms, zelf mooi egaal grijs. Maar mannen die daarvoor uitkomen zijn er nauwelijks. Goed nieuws voor álle mannen: de trend is grijs.

Lees meer