Japanse braai

Een barbecue (of grill) met fijnmazig rooster die loeiheet wordt en geschikt is voor delicate gerechten als groenten en vis. Dat is de ‘shichirin’. Hilary Akers probeerde hem uit.

Lees meer

De illusie van de spiegel

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Weinig is zo betoverend als de illusie van de spiegel. Dat bewijst de heerlijke familie-expositie ‘Mirror/Mirror’, in kunsthal Kade.

Lees meer

Zo voer je een gesprek

Het voeren van een echt goed gesprek is zo makkelijk nog niet. Organisatiecoach Wicher Schols schreef een gids om te helpen.

Lees meer

De ambities van Matthew McConaughey

De filmster wil niet zijn hele leven in Hollywood blijven. Hij is voorlopig gestopt met acteren en gaat wellicht de politiek in. Een profiel.

Lees meer

Een verbouwde boerderij met uitzicht op de Friese weiden

Iedere week bespreekt FD Persoonlijk een woning die op zoek is naar een nieuwe eigenaar. ‘Bijna alles aan dit huis is nieuw.’

Lees meer

De islam is hard aan verlichting toe

Je geloof belijden als moslim kan heel mooi en puur zijn, zoals columnist Yesim Candan ervaart. Helaas zijn er ook mensen die hun geloof op dogmatische wijze belijden. Hoe krijgen we de islam toleranter? Candan heeft wellicht een oplossing.

Lees meer

Eindelijk! Samaritaine opent haar deuren

Maar liefst zestien jaar zat het Parijse warenhuis La Samaritaine achter slot en grendel. Nu, een jaar later dan gepland, opent het winkelwalhalla eindelijk weer de deuren voor het publiek.

Lees meer

Reisserie: de ziel is uit Rome

Hoe hopen we dat toerisme eruit zal zien na corona? Voor het antwoord op die vraag rijdt reisjournalist Stephanie Pander door Europa. In deze aflevering: hoe Rome zijn ambachten, bewoners en identiteit verliest.

Lees meer

Browser niet ondersteund

De versie van uw browser wordt niet (meer) ondersteund vanwege mogelijke beveiligingsrisico’s. Daarnaast kan het zijn dat een enkele functionaliteit op FD.nl niet beschikbaar of geoptimaliseerd is voor uw browser.

Wat kunt u doen?

We willen u een zo goed mogelijke ervaring bieden. Zorg er daarom voor dat u de nieuwste versie van één van de volgende browsers gebruikt: Chrome, Safari of Edge. Indien u dit niet zelf kunt, neem dan contact op met uw eigen IT-supportafdeling.

Meer informatie
Meer informatie