Lastige erfenis voor Kunsthaus Zürich

Met de opening van de nieuwe vleugel in december wordt het Kunsthaus Zürich het grootste kunstmuseum van Zwitserland. Een toppositie die het museum mede te danken heeft aan de omstreden wapenfabrikant en kunstverzamelaar Emil Bührle.

Lees meer

Gewone suiker en bruine suiker? Er zijn zoveel meer soorten

Nooit verder gekomen dan kristal- en basterdsuiker? Jammer, want je mist veel. Hilary Akers neemt ons mee naar een zoet paradijs.

Lees meer

Burgers en stoofschotel van paddenstoelen

Grillworst, frikandellen, shoarma en stoofpotten. Ze komen allemaal uit de schuur van Doreen Westphal in haar Eindhovense achtertuin. Alles veganistisch, maar wel met de bite van vlees. De taaie en smaakvolle voetjes van oesterzwammen helpen haar daarbij.

Lees meer

Waarom de miljonair niet meer zo populair is

Journalist Joost van Kleef schrijft sinds jaar en dag over de rijkste mensen van Nederland. Hij ziet een trend: het nadrukkelijk etaleren van financiële voorspoed raakt uit de mode. Wie geld heeft, moet dat verantwoorden.

Lees meer

Vrouw van Maarten Engeltjes: ‘Hij is enorm sensitief’

Anne Bliek, Legal Director Automotive & Enterprise bij TomTom, over haar man, Maarten Engeltjes, countertenor en oprichter-directeur van het barokensemble PRJCT Amsterdam.

Lees meer

De erfenis van Hans van Manen

Vorig jaar schonken choreograaf Hans van Manen en zijn partner, Henk van Dijk, hun verzameling foto’s van Robert Mapplethorpe aan het Rijksmuseum. Daar volgde een onverwachte kettingreactie op. Andere verzamelaars van de Amerikaanse fotograaf schenken hun collecties nu ook aan het museum.

Lees meer

Explosieve wijnen

Hilary Akers was zich er niet van bewust, maar ze blijkt wijnen van vulkanische bodems opvallend vaak erg lekker te vinden. Want die zijn uitgesproken en wat hartig van smaak. Dit zijn haar favorieten.

Lees meer