Meest gelezen

5 reacties

Weet u wat nog steeds in de taboesfeer ligt? Het betalen van een malus omdat je het imago van het bedrijf beschadigt hebt of hen met een totaal onnodige rekening hebt opgezadeld. Laten we het daar ook eens over hebben.

Dhr. Smid

Vergeet ook het aspect van pensioenopbouw niet. In de tijd van eindloonregelingen was de drempel om een paar jaar voor pensionering een lager salaris te accepteren vrijwel ondenkbaar. Met een middelloonregelong is die belemmering voor demotie verdwenen.

Dhr. Kisters

Zolang topbestuurders in de politiek en het bedrijfsleven zelf doorgaan tot hun 70 in hun topfuncties of gecreëerde fucnties, zal het altijd een taboe blijven.

Dhr. Bakx

Met dhr Bakx eens! Waarom laten die topbestuurders niet het "goede" voorbeeld zien door op tijd op te stappen en anderen te laten doorgroeien. Of is de financiele prikkel en het ego te sterk om demotie te aanvaarden?

Dhr. Hoolmans

Het werkwoord van demotie heet demotiveren. Zoals het in het stuk wordt bedoeld is vooral weer het verlagen van de loonkosten het enige en nutteloze doel. Ouderen die te duur zijn worden sedert het optrekken van de pensioengerechtigde leeftijd gewoon massaal in de werkloosheidsuitkeringen en de bijstand gedumpt zoals alle cijfers laten zien. Met een aanbod van meer dan 600.000 werklozen zit geen werkgever meer te wachten op een oudere gedemotiveerde kracht. Een onzinnig voorstel derhalve.

AJ Koornneef

Reactie niet ok? Meld misbruik bij de redactie.